Busnieuws

Geheel buiten ons medeweten is de bushalte veplaatst. De bussen van vervoersmaatschappij Breng die u naar de start vervoeren, stoppen op de Graafseweg halte 'Dennenstraat'. Dit is bij de camping naar rechts ongeveer 5 minuten lopen. Tot de 2e stoplichten.

Wij bieden onze excuses aan voor dit ongemak.

 

 

Comeback Vierdaagsecamping aangrijpende reünie voor Rob & Fini

 

Dit jaar lopen ‘tante’ Fini en ‘ome’ Rob Meeuwsen niet zoals voorheen voorop in de kantine bij hand- en spandiensten. Terwijl de vraag het aantal plaatsen ruim overstijgt, kamperen bij Quick weer zeer gewild is, moeten de campinggedienden van het eerste uur noodgedwongen een pas op de plaats maken. Toch kijken ze ontzettend uit naar de comeback van de Vierdaagsecamping op De Dennen. De afgelopen twee jaar hebben er bij hen hard ingehakt. Niet vanwege corona. Een dotteroperatie is de boosdoener. De altijd zo vieve Fini kan nu niet meer autorijden en is aangewezen op een rolstoel. Met Rob als running mate komt het hechte echtpaar zeker de camping bezoeken. Hoewel ze beiden genieten van het traditioneel hoge reüniegehalte, baalt Fini enorm dat ze voor het eerst zo weinig kan meehelpen.

TEKST & FOTO: MAARTEN OMVLEE

 

Eerste F1-leider

In augustus 2021 gaat het catastrofaal mis bij de kleermakersdochter. Fini wordt halsoverkop overgebracht van het Nijmeegse CWZ naar het Enschedese Medisch Centrum Twente. Een doorsnee dotteroperatie levert complicaties op. Een ader is niet goed afgebonden. Er ontstaat een bloedprop ter grootte van een tennisbal in haar linkerarm. Blijvende zenuwschade is nog steeds van invloed op de mobiliteit van de geboren Zuid-Hollandse die dientengevolge een brace draagt: “Ik heb weinig kracht in m’n arm. De hand strekken lukt, buigen niet. Daardoor kan ik niet meer auto rijden. Rob heeft te slechte ogen om dat over te nemen. We komen al een tijd haast nergens meer.” Door dit en corona is het duo al twee jaar niet bij Quick geweest. Tot overmaat van ramp treft twee maanden geleden een streptokokkenontsteking Fini’s ogen. Alleen met rechts kan ze nog zien. De tegenslagen frustreren de levenslustige zeventigers waarbij Quick, volgens Rob, oud middenvelder van Quick-4, die vijftien jaar secretaris van de lagere elftallen is geweest, een synoniem is voor gezelligheid en levensvreugde: “We gaan ruim veertig jaar naar feestavonden en het eerste kijken. We hebben van alles gedaan in de kantine. Quick is een belangrijk deel van ons leven. Altijd geweest.” Rob’s wederhelft kan niet wachten om het Quickgevoel nog meer handen en voeten te geven: “Onze Robert Jan is nu vijftig. Als vijfjarige ging hij bij Quick voetballen. Ik werd meteen gevraagd om leider te worden. Ik was de eerste die F1 onder z’n hoede had.” Als in 1988 het clubhuis overgaat in eigen beheer wordt de vrouw die als baby verhuist van Leidschendam naar Nijmegen vanzelfsprekend lid van de QEC: Quick Exploitatie Commissie. “Vlak voor het honderdjarig bestaan van Quick kregen wij het beheer van de kantine in de schoot geworpen. Dat zal wel in de soep lopen dacht toentertijd de stoppende kantinebaas. Mooi niet!”

 

“Toen Fini vorig jaar in het ziekenhuis lag,

kwamen er uit alle hoeken van Nederland

telefoontjes en kaarten van campinggasten.”

 

Lachen om ‘Drama’

Met naast dochter Nancy en zoon Robert Jan Quick als kind is het nogal wiedes dat Fini en Rob Meeuwsen vanaf dag aan de wieg staan bij de totstandbrenging van de Vierdaagsecamping. Vijftien jaar Vierdaagsecamping De Dennen heeft zich in het geheugen van het gouden bruidspaar gegrift. Fini: “Samen ontbijt maken, frites bakken, achter de bar staan, inkopen doen, feest vieren; het was altijd super leuk. Als iedereen de rest van het jaar ook zo goed met elkaar om gaat, is er geen intolerantie in onze samenleving. We hebben wat gelachen en elkaar geholpen. Bijvoorbeeld toen ’s nachts regen en wind tenten kapot maakte. Lieten we kampeerders in de kleedkamers slapen. Jaar na jaar werd het een steeds grotere reünie. Er was een man met de bijnaam ‘Drama’. Als hij z’n kunstgebit in z’n bierglas stopte, rolden we over de grond van het lachen.” Rob benadrukt dat saamhorigheid een stille kracht van de camping is: “Toen Fini vorig jaar in het ziekenhuis lag, kwamen er uit alle hoeken van Nederland telefoontjes en kaarten van campinggasten.” Het is dus logisch dat de geliefden, ze ontmoetten elkaar voor het eerst in het Willemskwartier op het Beetsplein, na twee campingloze jaren toeleven naar 15 juli: editie 2022 van Quick’s Vierdaagsecamping. Dat ze door fysieke ongemakken een minder dynamische rol kunnen spelen, zit vooral de voormalige thuiszorgmedewerkster dwars: “Ik wil er dolgraag bij zijn, maar me ook nuttig maken. Al is het maar broodjes beleggen.” De gewezen elektrotechnicus die z’n vrouw gaat rondrijden in haar rolstoel heeft een paar mooie stokjes achter de deur om naar uit te kijken: “Op maandagavond spelen altijd ‘The Flyers’. Een amusementsorkest. Ik speel daarbij slagwerk. Ondanks slechte ogen, waardoor ik als vijftigjarige werd afgekeurd, lukt dat op gevoel en door wekelijks te oefenen nog altijd goed. Dat optreden is voor mij een hoogtepunt.” Dit jaar wordt bekenden weerzien wellicht emotioneler dan ooit. Na anderhalf decennium noeste arbeid voor campinggasten hebben Fini en Rob het ongetwijfeld dik verdiend om zonder rennen en vliegen volop van de reünie te genieten.   


2 maart 2022

Wij zijn overstelpd met aanvragen om een plek op onze camping te reserveren. Fantastisch natuurlijk.

Om teleurstellingen te voorkomen gaan wij deze aanvragen verwerken en de camping indelen, Hier hebben we even tijd voor nodig en daarom is de mogelijkheid om te reserveren voorlopig gestopt. Onze excuses voor het ongemak.

Het is dus op dit moment niet mogelijk om te reserveren!

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer de mogelijkheid om te reserveren weer geopend wordt?

Stuur dan een mail naar dennencamping@gmail.com , dan houden wij u op de hoogte.


15 februari 2022

Beste campinggast.

Wij zijn overspoeld met aanmeldingen voor de camping de afgelopen dagen.

Wat een heerlijk gevoel geeft dat. En dan meldt het kabinet ook nog dat alles weer open gaat.

Ofwel, wij hebben een goed weekend gehad!

Elk voordeel heb z’n nadeel echter. Ondanks dat we het aantal stroomplaatsen weer uitgebreid hebben met bijna 20%, zijn opnieuw weer allemaal in razend tempo volgeboekt.

Voor nieuwe inschrijvingen geldt dat we u op verzoek op een reservelijst kunnen plaatsen. Zodra er een plekje vrij komt door een annulering (blessures e.d.) kunnen we u toch een electra aansluiting aanbieden.

Ook zonder stroomaansluiting is het prima toeven op onze camping. Er is gelegenheid om telefoons en accu’s op te laden bij het campingkantoor en dat is HELEMAAL GRATIS dit jaar. En u dacht dat alles duurder werd? LED lampjes op batterijen zijn overal verkrijgbaar en voor de gezelligheid en de innerlijke mens kunt u terecht in ons clubhuis.

 


15 februari 2022

 

Beste campinggast.

Helaas is er een fout in het reserveringsformulier geslopen. De data van vertrek klopten niet.
U kunt kiezen of u vertrekt op vrijdag 22 juli of op zaterdag 23 juli

Dus u kunt helaas niet blijven tot 24 juli zoals per abuis vermeld is. Wanneer het betrekking heeft op uw redervering, dan heeft u van ons een email ontvangen met het verzoek de datum aan te passen. Onze excuses voor de verwarring.

Wijj danken u alvast hartelijk voor uw medewerking


4 Februari 2021, reserveren 2022

 

Beste Campinggast,

De voorbereidingen van de camping 2022 zijn later gestart gegaan dan normaal door de onzekere factor Covid-19. Daarom heeft u niet eerder bericht van ons ontvangen zoals u dat wel van ons gewend was.

 

Na de mededeling dat de organisatie van de Vierdaagse de inschrijving ging openen zijn wij gestart met de voorbereiding voor de vierdaagsecamping. We verwachten u eind volgende week een uitnodiging te sturen om uw reservering via ons formulier te plaatsen. Houdt uw mailbox dus in de gaten! U kunt alleen reserveren via het formulier, eerder opgegeven gegevens kunnen wij niet opnemen in ons systeem. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Is uw emailadres nog niet bekend bij ons? Stuur het naar dennencamping@gmail.com of via what's app naar 0680071255.

We kijken ernaar uit om u weer te ontvangen. 

Voor nu stay safe en alvast succes met de voorbereiding.

 


Juli 2021

 

Helaas, helaas.

We hebben pogingen ondernomen om toch een camping te organiseren dit jaar maar helaas is dit niet gelukt.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer met veel wandelplezier en hopen iedereen weer gezond te mogen ontmoeten in 2022!

 


Februari 2021

 

Geen 4daagse in 2021. Wel een camping?

De organisatie van de vierdaagse heeft de wandelmars voor dit jaar afgelast. Wij onderzoeken op dit moment of we toch een (kleinere) camping mogen organiseren.

Veel hangt af van de coronamaatregelen en of we toestemming krijgen van de gemeente. Mocht u belangstelling hebben om bij ons te kamperen, en toch een week van Nijmegen en omgeving te genieten (er is zooo veel te beleven), dan vernemen wij dat graag. (neem contact met ons op via telefoon, mail of via het contactformulier.   


Januari 2021

Beste Campinggast,

Langzaam ontwaken we uit onze winterslaap en nog steeds heeft het Coronavirus ons in haar greep. Natuurlijk kijken we allemaal met nog meer spanning naar de 4-daagse van 2021 die hopelijk van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juli zal plaatsvinden. Uiteraard hopen we dat deze editie door kan gaan, maar dat is uiterst onzeker.

Toch vinden we het nodig om de voorbereidingen op te starten zodat we er klaar voor zijn wanneer het goede nieuws ons bereikt. Deze keer vragen we geen aanbetaling zolang de organisatie van de 4daagse mars niet besloten heeft om het evenement door te laten gaan. U kunt nu onder voorbehoud een reserveringsaanvraag doen, dan bent u verzekerd van plek. Zodra er meer duidelijkheid  is ontvangt u bericht over de verdere procedure van uw reservering.

 

Onder tussen willen we iedereen veel gezondheid en een goede voorbereiding toewensen.

 

 Voor vragen kunt u zich wenden tot ons telefoonnummer (bij voorkeur via what’s app) en email.

 

De organisatiecommissie.

Telefoonnr.: 06-800 71 255

(maandag-, dinsdagmiddag en woensdagavond bereikbaar)

Dennencamping@gmail.com


November 2020

 

November 2020

4-daagsecamping De Dennen 2021

Beste Campinggast,

De winter moet nog beginnen, maar natuurlijk kijken we allemaal uit met spanning naar de 4-daagse van 2021 die van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juli zal plaatsvinden. Uiteraard hopen we dat deze editie door kan gaan, maar we begrijpen dat op dit moment niets zeker is.

Normaal gesproken krijgen onze vaste gasten van wie het emailadres bij ons bekend is, als eerste de kans een plek te reserveren in deze tijd van het jaar. Gezien de omstandigheden hebben wij besloten de start van dit proces uit te stellen naar januari 2021.  U ontvangt van tevoren van ons bericht vanaf wanneer u weer kunt reserveren en onder welke condities. Zoals het er naar uit ziet dienen we een in ieder geval een voorbehoud te maken, maar we houden goede hoop.

 

Onder tussen willen we iedereen een fijne decembermaand en veel gezondheid toewensen. We hopen dat eenieder zich goed aan de maatregelen houdt zodat ons favoriete evenement meer kans op doorgang heeft.

 

 Voor vragen kunt u zich wenden tot ons telefoonnummer (bij voorkeur via what’s app) en email.

 

De organisatiecommissie.

Telefoonnr.: 06-800 71 255

(maandag-, dinsdagmiddag en woensdagavond bereikbaar)

Dennencamping@gmail.com

 

 


Mei 2020

Niet geheel onverwacht heeft de organisatie de 4-daagse van 2020 moeten afgelasten naar aanleiding van de getroffen maatregelen van de overheid.

Ook de vierdaagsecamping van 2020 op de Dennen is hierdoor komen te vervallen.

 

Indien u reeds een reservering bij ons geplaatst heeft, kon u deze tot 1 juli kosteloos annuleren. Indien u dit niet gedaan heeft maar wel een aanbetaling heeft gedaan kunt u vanaf 1 december contact opnemen over de afhandeling hiervan.

Uiteraard hopen we iedereen in 2021 weer in goede gezondheid te mogen begroeten!


4daagse camping de Dennen nu ook via What's app bereikbaar.

 

U kunt al uw vragen nu ook via What's app stellen op ons nummer
06-80071255. Dat is handig en snel.