Campingnieuws

Juni 2023

 

Nog enkele extra plaatsen beschikbaar!!!

Er zijn nog enkele kleine plaatsen beschikbaar en een aantal standaard plaatsen op verharde ondergond. (Niet geschikt voor tenten)

 

mei 2022

Comeback Vierdaagsecamping aangrijpende reünie voor Rob & Fini

 

Dit jaar lopen ‘tante’ Fini en ‘ome’ Rob Meeuwsen niet zoals voorheen voorop in de kantine bij hand- en spandiensten. Terwijl de vraag het aantal plaatsen ruim overstijgt, kamperen bij Quick weer zeer gewild is, moeten de campinggedienden van het eerste uur noodgedwongen een pas op de plaats maken. Toch kijken ze ontzettend uit naar de comeback van de Vierdaagsecamping op De Dennen. De afgelopen twee jaar hebben er bij hen hard ingehakt. Niet vanwege corona. Een dotteroperatie is de boosdoener. De altijd zo vieve Fini kan nu niet meer autorijden en is aangewezen op een rolstoel. Met Rob als running mate komt het hechte echtpaar zeker de camping bezoeken. Hoewel ze beiden genieten van het traditioneel hoge reüniegehalte, baalt Fini enorm dat ze voor het eerst zo weinig kan meehelpen.

TEKST & FOTO: MAARTEN OMVLEE

 

Eerste F1-leider

In augustus 2021 gaat het catastrofaal mis bij de kleermakersdochter. Fini wordt halsoverkop overgebracht van het Nijmeegse CWZ naar het Enschedese Medisch Centrum Twente. Een doorsnee dotteroperatie levert complicaties op. Een ader is niet goed afgebonden. Er ontstaat een bloedprop ter grootte van een tennisbal in haar linkerarm. Blijvende zenuwschade is nog steeds van invloed op de mobiliteit van de geboren Zuid-Hollandse die dientengevolge een brace draagt: “Ik heb weinig kracht in m’n arm. De hand strekken lukt, buigen niet. Daardoor kan ik niet meer auto rijden. Rob heeft te slechte ogen om dat over te nemen. We komen al een tijd haast nergens meer.” Door dit en corona is het duo al twee jaar niet bij Quick geweest. Tot overmaat van ramp treft twee maanden geleden een streptokokkenontsteking Fini’s ogen. Alleen met rechts kan ze nog zien. De tegenslagen frustreren de levenslustige zeventigers waarbij Quick, volgens Rob, oud middenvelder van Quick-4, die vijftien jaar secretaris van de lagere elftallen is geweest, een synoniem is voor gezelligheid en levensvreugde: “We gaan ruim veertig jaar naar feestavonden en het eerste kijken. We hebben van alles gedaan in de kantine. Quick is een belangrijk deel van ons leven. Altijd geweest.” Rob’s wederhelft kan niet wachten om het Quickgevoel nog meer handen en voeten te geven: “Onze Robert Jan is nu vijftig. Als vijfjarige ging hij bij Quick voetballen. Ik werd meteen gevraagd om leider te worden. Ik was de eerste die F1 onder z’n hoede had.” Als in 1988 het clubhuis overgaat in eigen beheer wordt de vrouw die als baby verhuist van Leidschendam naar Nijmegen vanzelfsprekend lid van de QEC: Quick Exploitatie Commissie. “Vlak voor het honderdjarig bestaan van Quick kregen wij het beheer van de kantine in de schoot geworpen. Dat zal wel in de soep lopen dacht toentertijd de stoppende kantinebaas. Mooi niet!”

 

“Toen Fini vorig jaar in het ziekenhuis lag,

kwamen er uit alle hoeken van Nederland

telefoontjes en kaarten van campinggasten.”

 

Lachen om ‘Drama’

Met naast dochter Nancy en zoon Robert Jan Quick als kind is het nogal wiedes dat Fini en Rob Meeuwsen vanaf dag aan de wieg staan bij de totstandbrenging van de Vierdaagsecamping. Vijftien jaar Vierdaagsecamping De Dennen heeft zich in het geheugen van het gouden bruidspaar gegrift. Fini: “Samen ontbijt maken, frites bakken, achter de bar staan, inkopen doen, feest vieren; het was altijd super leuk. Als iedereen de rest van het jaar ook zo goed met elkaar om gaat, is er geen intolerantie in onze samenleving. We hebben wat gelachen en elkaar geholpen. Bijvoorbeeld toen ’s nachts regen en wind tenten kapot maakte. Lieten we kampeerders in de kleedkamers slapen. Jaar na jaar werd het een steeds grotere reünie. Er was een man met de bijnaam ‘Drama’. Als hij z’n kunstgebit in z’n bierglas stopte, rolden we over de grond van het lachen.” Rob benadrukt dat saamhorigheid een stille kracht van de camping is: “Toen Fini vorig jaar in het ziekenhuis lag, kwamen er uit alle hoeken van Nederland telefoontjes en kaarten van campinggasten.” Het is dus logisch dat de geliefden, ze ontmoetten elkaar voor het eerst in het Willemskwartier op het Beetsplein, na twee campingloze jaren toeleven naar 15 juli: editie 2022 van Quick’s Vierdaagsecamping. Dat ze door fysieke ongemakken een minder dynamische rol kunnen spelen, zit vooral de voormalige thuiszorgmedewerkster dwars: “Ik wil er dolgraag bij zijn, maar me ook nuttig maken. Al is het maar broodjes beleggen.” De gewezen elektrotechnicus die z’n vrouw gaat rondrijden in haar rolstoel heeft een paar mooie stokjes achter de deur om naar uit te kijken: “Op maandagavond spelen altijd ‘The Flyers’. Een amusementsorkest. Ik speel daarbij slagwerk. Ondanks slechte ogen, waardoor ik als vijftigjarige werd afgekeurd, lukt dat op gevoel en door wekelijks te oefenen nog altijd goed. Dat optreden is voor mij een hoogtepunt.” Dit jaar wordt bekenden weerzien wellicht emotioneler dan ooit. Na anderhalf decennium noeste arbeid voor campinggasten hebben Fini en Rob het ongetwijfeld dik verdiend om zonder rennen en vliegen volop van de reünie te genieten.   


4daagse camping de Dennen nu ook via What's app bereikbaar.

 

U kunt al uw vragen nu ook via What's app stellen op ons nummer
06-80071255. Dat is handig en snel.